Cynamonowa jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Słodkie śniadania to moja specjalność. Mój dzień zazwyczaj zaczyna się od owsianki lub jaglanki z owocami i orzechami. Dodawajcie to co akurat macie pod ręką, nie bójce się eksperymentować!

Składniki: 
  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 małe jabłko
  • 1 mała gruszka
  • garść sparzonych rodzynek
  • garść sparzonych migdałów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  •  1/2 łyżeczki imbiru 
  • 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu migdałowego
  • 3/4 szklanki mleka sojowego naturalnego
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku sojowym z dodatkiem cynamonu, imbiru i ekstraktu migdałowego. W tym czasie płuczemy rodzynki i migdały we wrzątku. Gdy kasza będzie miękka, ale nie rozgotowana odstawiamy z ognia i kilka minut studzimy. Następnie dodajemy bakalie oraz pokrojone w drobną kostkę owoce. Mieszamy i podajemy na ciepło.


Przepis dodany do akcji:  
Wiosenne słodkości! Kasza jaglana, potrawa udana - I edycja      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...